Aktiviteter med barn i Göteborg

Göteborg har massor av roliga aktiviteter att erbjuda för barnfamiljer. Nöjesparken Liseberg måste förstås nämnas, men det finns också många fler spännande aktiviteter för barn i Göteborg. På nätet finns det många bra guider som listar saker man kan göra med barn i Sveriges näst största stad. Här kommer några tips som nästan alltid går hem hos barnen!

Universeum

Universeum i Göteborg

Universeum är ett sju våningar stort äventyr för hela familjen. Här finns akvarier, spännande experiment och en regnskog inomhus. Varje dag bjuder dessutom Universeums guider på massor av roliga aktiviteter, som till exempel att gissa djurbajs i ett science quiz, ta reda på hur astronauter sover i rymden, träffa en regnskogsforskare eller shaman, konstruera djur av sugrör eller smaka på regnskogens skafferi.

Maritiman

Maritiman i Göteborg

Maritiman är en flytande fartygsupplevelse för hela familjen med 15 stycken museifartyg samlade på ett och samma ställe. Här kan man klättra högt upp i skyn och långt ner under vattenytan. För de minsta finns maskoten Virvelina redo med knopskola, skattjakter och annat bus.

Lekplatsen Plikta

Lekplatsen Plikta är ett mycket populärt besöksmål och passar både yngre och äldre barn. Här finns spännande lekredskap och även öppen fritidsverksamhet för utomhusaktiviteter med personal på plats varje dag.

Slottsskogen

Pingviner i Slottsskogen

Slottsskogen är en av Göteborgs största, äldsta och mest populära parker. Här finns lekplatser, olika aktivitetsytor och en av Sveriges äldsta djurparker, öppen året om och gratis att besöka. Barnen får möjlighet att lära sig mer om djur och natur på ett roligt sätt.

Vattenpalatset

Vattenpalatset är ett nöje för hela familjen, Här finns äventyrsbad med vattenrutschkanor, virvelkanal, vattenkaskader, gejsrar, vattenfall, flytleksaker, bubbelpool och mycket mer. I Vattenpalatset finns även café, hamburgeria, biograf och bowling.

Alfons Åberg Kulturhus

Alfons Åberg Kulturhus är ett kreativt kulturhus för barn. Här kan barnen krypa, leka, klättra och pyssla. Man känner igen miljöerna från böckerna, som Alfons helikopter, läshörna och vardagsrum, samt karaktärer som kompisen Millan, Alfons farmor och låtsaskompisen Mållgan. Varje dag erbjuds barnteater och programinslag som läsning, dans, matte, NO och mycket mer.

Uppdaterad 2018-05-08 07:34