Aktiviteter med barn i Stockholm

Stockholm har väldigt mycket att erbjuda för barnfamiljer, både för yngre och för äldre barn. Här finns allt från nöjesparken Gröna Lund till barnteatrar, lekparker, öppna förskolor och museum. Det finns många guider på nätet som tar upp massor av aktiviteter för barn i Stockholm. Här kommer några tips som nästan alltid går hem hos barnen!

Skansen

Uggla på skansen i Stockholm

Skansen är ett stort utomhusmuseum fyllt av spännande djur, intressanta hus och mycket historia. Här finns många aktiviteter för barn och man göra allt från att åka karusell till att titta på hajar, apor och krokodiler. Beroende på vad man ska göra kostar inträdet olika mycket.

Exploria Center

Exploria Center är ett enormt nöjescentrum på 20 000 kvadrat i Botkyrka. Här finns aktiviteter för alla åldrar, bland annat ett helt lekland för de minsta, bilskola, brandskola, dinosauriemuseum, olika shower där barnen får dansa och sjunga med, samt cafeteria och godis- och glassland. Sommartid finns även hoppborgar utomhus.

Junibacken

Junibacken i Stockholm

Junibacken är ett museum som är gjort för barn. Här får man uppleva många av de miljöer och figurer som Astrid Lindgren skapat och haft med i sina böcker. Junibacken har blivit ett av Stockholms fem mest besökta ställen och har flera hundratusen besökare per år.

Tekniska museet

Tekniska museet har mängder av saker att göra och utforska. Här kan små genier upptäcka hur saker och ting hör ihop, och det brukar vara populärt för både lite mindre som lite äldre barn.

Husbybadet

Husbybadet är en upplevelse för hela familjen. Här finns äventyrsbad med 60 meter rutschkana, vattenpist, vildfors, broar, palmer och små grottor. Det finns också en utomhusbassäng som är öppen året runt.

Gratis aktiviteter för barn i Stockholm

Letar man efter gratis aktiviteter för barn i Stockholm så kan man till exempel ta sig till någon av Stockholms alla lekparker. Många är väldigt fina och roliga. Ett annat alternativ är att besöka en 4H-gård och titta på djur. Det finns också massor av andra aktiviteter som barnteatrar, friluftsaktiviteter, museum och annat som inte kostar något att besöka.

Uppdaterad 2018-05-08 07:58