Klart jag ska vara hemma-bloggen

I den här bloggen vill vi uppmana pappor att stanna hemma mer med sina barn och ta ut mer föräldraledighet. Här kan du ta del av nyttig information kring pappaledighet och föräldraledighet, men även intervjuer med pappor som berättar om sin vardag och erfarenhet som pappaledig.

Lindra enkelt myggbett och insektsbett på barnen

Lindra enkelt myggbett och insektsbett på barnen

  • Av Johan Karlsson

Sommaren är här och våra barn spenderar allt mer tid utomhus och i naturen. Sommaren innebär inte bara soliga dagar, bad och värme, vissa djur kan samtidigt ställa till det för våra barn med bett och stick som svider och gör ont.

Pappans roll i barnets uppväxt

Pappans roll i barnets uppväxt

  • Av Johan Karlsson

"Personen som kliver in i fadersgestalten när barnet föds till världen spelar direkt en otroligt viktig roll i barnets liv ". Så skulle jag kunna börja denna artikel, men faktum är att fadersgestalten har en viktig roll redan när bebisen utvecklas i magen.

Kaffe med Nicolai

Möt pappalediga Nicolai

  • Av Johan Karlsson

Jag träffade Nicolai på ett litet café för att höra om hans pappaledighet, som minst sagt sticker ut ur mängden. Nicolai delar nämligen sin föräldraledighet 50/50 med frun Sara. Läs vidare och hör om Nicolais minst sagt fascinerande berättelse.

Hur jämställda är vi i Sverige?

Hur jämställda är vi i Sverige?

  • Av Johan Karlsson

Under 2017 togs 71 % av alla dagar med föräldrapenning och vård av sjukt barn ut av kvinnor. Det är en förbättring med 6,8 % på tio år och bättre kan det förhoppningsvis bli. Enligt TCO:s jämförelseindex är fördelningen i landet spridda, men Skåne har lägst jämställdhet och Västerbotten bäst.